Tarta cu miez de lapte

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2014 | 6611 vizualizari

 

Am pregatit o tarta delicioasa si usoara, pentru o cina in familie, cu doar cateva ingrediente.

 

INGREDIENTE

  •  Aluat pt tarta sarata
  • 110 g faina alba
  • 1 vf lingurita cu sare
  • 65 g unt rece
  • 30 ml apa cu gheata
  • Umplutura
  • 2 cutii miez de lapte
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 6-8 rosii cherry de culori diferite
  • 4-5 masline
  • fasii de parmezan
  • sare
  • chili
  • frunzulite de busuioc verzi si mov.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu miez de lapte:

Aluatul de tarta sarata se face foarte usor:

Am mixat untul impreuna cu faina si sarea, pana ce din aluat au inceput sa se formeze niste fulgi, dupa care am adaugat apa cu gheata. Am pus aluatul in frigider pana am pregatit umplutura.

Branza am taiat-o rondele, dupa care in patru. Am amestecat-o cu iaurtul si ouale, dupa care am condimentat cu sare, chili si cateva frunzulite de busuioc. Rosiile si maslinele le-am taiat in doua. Am pregatit o forma de yena dreptunghiulara, pe care am uns-o cu unt si am tapetat-o cu hartie de copt. Am aranjat aluatul de tarta in forma, dupa care am turnat in ea compozitia de branza.

Am decorat cu rosiile si maslinele, apoi fasii de parmezan si am dat tarta la cuptor cam 35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

Irina 1

27.10.2014, 12:16

am trecut eu cantitatea, ca prea v-a tinut Gusti in suspans...

Dya Daniela Andrei 1

27.10.2014, 16:46

Cat de fain a iesit!

elucubratiiculinare 1

28.10.2014, 16:15

culorile sunt minunate, gustul cred ca e pe masura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu sos de iaurt si miez de lapte